Cosmetische camouflage

Cosmetische camouflage is enerzijds het zoveel mogelijk onzichtbaar maken van een ongewenste aandoening en anderzijds het afleiden van de aandacht van de aandoening. Ook het verleggen van accenten in het gezicht, het benadrukken van ‘goede’ dingen, hoort daarbij.

Iedere aandoening en iedere huid vraagt om een andere benadering. Een camouflagist is een schoonheidsspecialiste, gespecialiseerd in het toepassen van deze camouflagetechnieken . Het uitgangspunt is dat de cliënt (vrouw, man of kind) de camouflage zelf kan aanbrengen. Tijdens een aantal behandelingen leert de camouflagist deze techniek aan.

Bij wijnvlekken, pigmentvlekken en oppervlakkige littekens bereikt men goede resultaten. De aandoening wordt bedekt en de kleur wordt aangepast aan de huid eromheen.

Bij aandoeningen die dieper in de huid zijn gelegen (brandwonden, huidtransplantaten, littekens) is camoufleren moeilijker. Een klein oppervlak kan met een camouflageprodukt worden opgevuld. Door de beweeglijkheid van het gezicht is opvulling voor een groter oppervlak echter ongeschikt. Door de kleur aan te passen aan de huid eromheen krijgt men een beter aanzien, maar het hoogteverschil blijft zichtbaar.

Ziektekostenverzekeringen vergoeden de kosten van deze behandelingen meestal. Een verwijsbrief van huisarts of specialist is wel noodzakelijk.

Bel voor meer informatie over kosten of het maken van een eerste afspraak: 050-5034640.

Comments are closed.